De Officiële FRANS MENSINK Illustrator Homepage.

Ik ben beschikbaar voor opdrachten van bedrijven, uitgevers en particulieren.
In de galleries vindt u een selectie van mijn werk. Sommige tekeningen staan in meerdere galleries vanwege inhoud of onderwerp.
De rest is achtergrondinformatie voor wie meer weten wil.

English or Deutsch?
denglish deutsch

Wat kan ik voor u (be)tekenen?

Illustraties, Storyboards, Cartoons, Comics, Animatie en Mattepaintings voor Film en Video

Op deze site vindt u mijn commerciëlere werk voor reclamebureau's, uitgevers, andere bedrijven en musea. Vrijwel elk formaat van elke soort illustratie is mogelijk.
Mijn werk is al te zien geweest in het Limburgs Museum op een formaat van 6 meter breed en 2 meter hoog (zie Historische Gallery), maar ook op en in vele boeken, catalogi, CD's, websites, corporate communication en educatieve toepassingen (scholen, Leidse Onderwijs Instellingen, en musea).
Ik ben veelzijdig, varieer graag en pas mijn stijl aan aan de opdracht en de tijd die er voor staat. Ik denk mee met de opdrachtgever om een boodschap zo goed mogelijk over te brengen of te versterken en waar mogelijk en gewenst bedenk ik ook een geschikt concept voor een product of bedrijf.
Ik ga vooral voor het menselijke, emotionele, kleurrijke en levendige. Ik teken wel eens techniek (auto's en machines b.v.) maar dan maakt het meestal deel uit van een groter en menselijker geheel.
Ik maak daarom ook veel erotisch en fantasy werk maar daar kunt u meer van zien op mijn andere NSFW site;
FRANSMENSINK.NL (18+)
Mijn fotografie is een uitstekend hulpmiddel om me daar nog meer in te kunnen bekwamen en het levert ook nog mooie plaatjes op.
Ik ben beschikbaar voor losse opdrachten of grotere projecten. In mijn Galleries vindt u natuurlijk slechts een greep uit mijn mogelijkheden.
Matte paintings vindt u daar trouwens niet. De laatsten die ik heb gemaakt zijn voor Zeeuws Meisje (V.P.R.O. T.V jeugdserie) en dat is al te lang geleden.
Voor alle voorbeelden geldt dat de snelheid waarmee het gemaakt moet worden invloed heeft op hoe het gemaakt moest worden. Realisme heeft altijd te lijden onder te korte deadlines maar de boodschap kan niettemin goed en duidelijk verteld en weergegeven worden.
Heeft u al een duidelijk plan waar ik in zou passen, of heeft u geen idee maar denkt u dat ik u daarmee op weg kan helpen, neemt u dan vooral vrijblijvend contact met me op.

(zie
Contact gedeelte voor mijn adresgegevens en rechtstreekse links naar mijn social media)

Galleries

Galleries

Als plaatjes niet laden, stop de diashow en klik direct op het weigerende plaatje (software glitch).

ILLUSTRATIONS

'Layouts' (een soort advertentiepreviews) staan tussen de illustraties omdat ze meestal meer werk vergen dan storyboards en belangrijk groter van formaat zijn en vaak ook meer als poster worden opgezet omdat de boodschap snel moet overkomen in 1 tekening. De stijl is wel vaak vergelijkbaar met storyboards omdat er meestal ook weinig tijd voor is en er bovendien nog vaak aan gesleuteld wordt als het (bijna) klaar is.

BEAUTY

Een speciale selectie uit storyboards en layouts voor mode, fashion en beauty omdat daar vaak specifiek om gevraagd wordt.

STORYBOARDS

Voor film en reclame. Twee heel verschillende disciplines die ook een andere aanpak vereisen en vaak een andere sfeer hebben. Film storyboards hebben meestal wat ruimere deadlines dus kun je er als tekenaar meer mee. Storyboards voor commercials zijn vaak productie werk met nauwelijks ruimte om creatief uit te pakken. Als het verhaal maar duidelijk en goed verteld wordt.

CARTOONS | COMICS

Als het net iets grappiger moet.

HISTORISCHE ILLUSTRATIE

Van Mammoet tot middeleeuwse dorpjes

FOTOGRAFIE

Een selectie van mijn foto's. Mijn fotografie helpt mij om tot nog betere resultaten te komen bij het tekenen vanwege het directe werken met belichting, gezichtsuitdrukkingen en poses maar kan bovendien heel goed met tekenwerk gecombineerd worden of het ondersteunen.

zakelijke en particuliere Opdrachten

Illustraties, Storyboards, Cartoons, Comics, Mattepaintings voor Film en Animatie

Ik illustreer uw project of publicatie graag, kan uw website maken en illustreren zoals u hier al ziet en werk snel en efficiënt. maar ik heb geen prijslijsten.
Ik maak geen standaard werk, probeer altijd weer een nieuwe manier te vinden om iets zo goed en mooi mogelijk te maken en het passend te maken voor uw specifieke toepassing. Standaardprijzen scheppen dan verkeerde verwachtingen en mij doet het ook teveel aan MacDonalds denken.

Op elke regel is natuurlijk een uitzondering te vinden: Voor normale storyboards reken ik normaal 90 Euro (ex Btw) per frame en zwart-wit 60 Euro per frame.
Massa scenes en/of technisch gecompliceerd werk kan meer kosten, te weten tot 120 Euro voor kleur of 90 Euro voor zwart-wit.
Deze uitzondering is gemaakt omdat er bij (reclame) storyboards altijd haast geboden is.

Als u wilt weten voor wie ik in de laatste 25 jaar allemaal heb mogen werken kan ik u een CV sturen.

Ik kan alleen een zinnige offerte maken als ik weet wat er gemaakt moet worden. Geen karakter of figuur, geen pose en geen omgeving of sfeer zijn hetzelfde en de tijd die iets vraagt, en de tijd die ik ervoor krijg, is een kostenbepalende factor.
Ik teken alles digitaal maar het blijft nog steeds handwerk en vereist zorgvuldige afwerking. Het gaat allemaal natuurlijk wel veel sneller dan met de gewone media, is na afwerking onmiddellijk beschikbaar zonder koeriers en scan-diensten en is daarom relatief goedkoper en milieuvriendelijk bovendien.

Reclamebureau's die met Opties en Aanvragen werken kunnen op de onderstaande link lezen hoe ik daar mee omga. Dit om misverstanden te voorkomen.

>Specifieke Informatie Voor Reclamebureau's Hier<

Financiële Informatie:

Mij onbekende opdrachtgevers, particulier of zakelijk, moeten meestal geheel of gedeeltelijk vooraf betalen per Paypal (snel) of Bank (als het niet snel hoeft). Kleine opdrachten moeten altijd volledig vooraf worden voldaan.
Bij grotere opdrachten kan het ook in deelbetalingen; meestal 25% voordat ik begin, 50% nadat u de schets heeft gezien en goedgekeurd en de laatste 25% alsn u de tekening helemaal af hebt gezien in een preview jpeg.
In sommige gevallen kan er over de percentages onderhandeld worden en als ik tijd genoeg krijg om gedegen onderzoek naar de nieuwe opdrachtgever te verrichten kan dat een reden zijn om op rekening te werken.

Deze regels zijn bedoeld om het risico van het Internet gelijk over Opdrachtgever en tekenaar te verdelen.

Modellen

Altijd al een keer Model willen zijn?

Ik hoor graag van je als je een dag mijn model wilt zijn, vrouwelijk, natuurlijk en goed gebouwd bent, weinig of geen tatoeages hebt en niet te verlegen bent. Die dag zal vooral een fotoshoot zijn en eventueel later tot een tekening kunnen leiden. De bijgewerkte foto's krijg je bovendien en die zijn van hoge kwaliteit.
Cupmaat, lengte, ras, kleur, haarkleur en haarlengte zijn niet belangrijk en leeftijdsgrenzen zijn rekbaar. Stuur me recente en duidelijke foto's van jezelf en je hoort meestal binnen 24 uur of ik met je kan werken.
Als je alleen per foto voor een tekening wilt poseren moet ik melden dat ik maar zeer zelden op die manier werk en dan vooral voor betaalde opdrachten.

Kijk voor meer informatie over dit onderwerp eventueel ook op mijn andere site waar de nadruk ligt op vrouwelijk schoon >FRANSMENSINK.NL<


Contact en Social Media

Neem vooral Contact op!

Telefoon: (NL) 0031(0) 77 475 8022
Post: Frans Mensink Illustrator• Vennekenstraat 35 • 5951 BA Belfeld • the Netherlands
Mail: fransm(AT)fransmensink.nl or click on the button at the bottom of the page.

IMG_0469a

Directe links naar mijn social media pagina's (overigens is daar vooral mijn fantasy en meer sexy werk te vinden):
My Facebook page
My Deviant Art Profile (registratie is daar nodig vanwege het mature filter)